Jeugdclub

Om de week is er op de zondagavond een Jeugdclubavond. Hieronder vindt je meer informatie over wat een Jeugdclubavond inhoudt.

Visie

Visie Jeugdclub Vlaardingen:

‘’In een veilige omgeving jongeren stimuleren te groeien in hun geloof en zich te ontwikkelen op sociaal gebied.’’

Waar het Jeugdhonk zich voornamelijk richt op het ontwikkelen op sociaal gebied richt de Jeugdclub zich op het stimuleren in geloofsgroei bij jongeren. Dit zegt niet dat de zondagavonden niet gezellig zijn, maar de focus ligt op geloofsgroei. Dit proberen we te bereiken door jongeren kennis te laten maken mét en zich te laten verdiepen in Bijbelse onderwerpen. Dit zijn bij voorkeur onderwerpen die direct aansluiten bij de leefwereld van jongeren.

De basis van wat je als Christen gelooft is natuurlijk altijd de Bijbel. Toch beseffen wij ons als Jeugdclub dat alleen Bijbellezen soms niet genoeg is voor jongeren. Je worstelt met je eigen specifieke vragen, met je eigen moeilijkheden; en daartegenover: iedereen heeft zijn eigen talenten/sterke kanten die hij of zij kan delen. Hier willen we op de club ook ruimte voor bieden: naast het vergroten van kennis is er ook ruimte voor een geloofsgesprek: wat speelt er in jouw leven, en wat betekend het geloof voor jou daarin?

Hoe ziet een Jeugdclubavond eruit?

Vanaf 19:15 uur is er een inloop en om 19:30 uur proberen we de avond dan echt te starten. We openen de avond met mededelingen (wat gaat er komende tijd allemaal gebeuren, zijn er nog jarigen, leuke activiteiten, of andere dingen die het vermelden waard zijn). Daarna zingen we een aantal liederen; soms Nederlandstalig en soms Engelstalig. Het zingen doen wij onder begeleiding van onze eigen Jeugdclubband.

Na het zingen openen we de avond met gebed. Hierna begint het leergedeelte van de avond. Vaak geeft iemand van de leiding een inleiding van 15 a 20 minuten over een bepaald onderwerp. Maar soms is er ook iemand van de jongeren of een groepje jongeren, die graag een onderwerp willen behandelen. De onderwerpen kunnen erg verschillen. Soms gaat het over een Bijbelgedeelte maar regelmatig kiezen we ook een bepaald thema zoals: Vergeving, Identiteit, Geloof & Wetenschap of Seksualiteit.

Na de inleiding houden we altijd een korte pauze en kun je even wat drinken & snoepen en bijpraten. Vervolgens gaan we in gespreksgroepen uiteen. In je gespreksgroep mag je alle ruimte en vertrouwen voelen om dieper over bepaalde onderwerpen te praten. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van stellingen, een bepaald spel of gespreksvragen.

In de gespreksgroepen sluiten we de avond met gebed af zodat je rond 21:30 uur naar huis kunt en opgeladen en hopelijk geïnspireerd weer de nieuwe week in kunt gaan.

Benieuwd geworden? Kom langs of neem contact op.

Wij zouden het leuk vinden als je een keer wilt komen kijken op onze Jeugdclub. Het is een warme en hechte groep; waar jij als ‘nieuwkomer’ je snel thuis zult voelen. Ook als je nog niet zoveel weet van God of het Geloof kun je prima meedoen. Niet iedereen die op de zondagavonden komt gaat naar een kerk en in de gespreksgroepen is voor iedereen ruimte.

In de agenda aan de rechterkant zie je wanneer er een clubavond is. Als je liever eerst iemand spreekt van de Jeugdclub dan kan dat natuurlijk ook. Hiervoor kun je contact opnemen met Saskia van der Sar van het leidingteam. Zij is te bereiken op 06 23 45 10 11.

Je kunt ook lid worden van onze Facebook-groep of stuur een mail naar club@jeugd-club.nl.