Feestdagen

Er zijn een aantal belangrijke Christelijke feestdagen die wij graag vieren. Dit doen het Jeugdhonk en de Jeugdclub samen. Soms ligt de nadruk op een serieuze invulling; maar meestal is het een combinatie van een serieus leuke activiteit(en). Wat we doen verschilt per feestdag en per jaar.

Kerst

Bijna iedereen kent wel het kerstverhaal: Jezus wordt als baby’tje geboren in een stal in Bethlehem. Dit is belangrijke feestdag want hiermee kwamen veel beloften van God in vervulling. Wij vieren dit altijd met een Kerstweekend, waarbij we ergens in december (meestal de week voor kerst) twee dagen achter elkaar activiteiten organiseren. Zo hebben we bijvoorbeeld een dinershow gehad:

En een kerstgala:

Hoe we Kerst vieren verschilt per jaar, maar het is vrijwel altijd een combinatie van een leuke activiteit, lekker eten en een stukje uitleg over kerst!

Pasen

Met Pasen vieren wij dat Jezus, na Zijn kruisiging is opgestaan uit de dood. Hiermee liet God zien dat hij de dood verslagen had. Deze feestdag wordt traditioneel wat minder groot gevierd dan kerst, maar is zeker niet minder belangrijk. Met de Jeugdclub vieren we Pasen door op 2e Paasdag een uitje te organiseren: het jaarlijkse Paasuitje. Meestal trekken we de buitenlucht in zoals: piet-plezieren, een barbecue, de Euromast, het strand; noem maar op!

Hemelvaart

Na dat Jezus uit de dood is opgestaan, is hij 40 dagen later weer naar de hemel gegaan. Dit vieren de op de feestdag Hemelvaart. Met Hemelvaart zijn we altijd een mid-weekendje weg. Dit noemen we het Jeugdweekend. Het Jeugdweekend is voor veel jongeren het hoogtepunt van het Jeugdclubseizoen. Wat is er nou leuker dan met een hele groep vrienden op kamp gaan, en daar een paar dagen een enorm leuke tijd beleven? Jeugdweekend is een combinatie van geloofsopbouw, leuke spelletjes, weinig slaap en heel veel gezelligheid. Echt een aanrader! Hieronder de groepsfoto van Jeugdweekend 2016:

Pinksteren

Net voor dat Jezus met Hemelvaart terug ging naar Zijn Vader beloofde hij aan zijn volgelingen dat de Heilige Geest zou komen om hun te helpen het evangelie te verspreiden en te leven samen met God. Deze uitstorting van de Heilige Geest vieren wij met Pinksteren. De Jeugdclub organiseert soms ook een activiteit maar dat ligt er aan hoe het seizoen ieder jaar valt. Ook zijn er met Pinksteren veel andere activiteiten zoals de jaarlijkse Gemeentedag van de Grote Kerk en de conferentie Opwekking. Als er genoeg mensen zijn dan gaan wij vaak met z’n allen eten en bowlen.